sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Valkosuklaa mutakakku - mansikoilla





Tämä mutakakku leivottiin sateisena päivänä tuomaan kesä edes makuina suuhun :).

Mutakakku on parhaimmillaan gluteenittomana! Maissitärkkelys tai gluteenittomat jauhot tekevät kakusta ihanan mutaisen! Tavallisistakin vehnäjauhoista kakku toki onnistuu, mutta silloin kannattaa vähentää paistoajasta muutama minuutti. 

Jos teet kakkua keliaakikolle, muista tarkistaa, että suklaa ei sisällä jäämiä vehnästä! 

Valkosuklaan kanssa tulee olla varovainen, ettei se juoksetu. suklaa kannattaakin lisätä vasta kun rasva on kokonaan sulanut.

Leikkaa leivinpaperista siisti ja pyöreä palanen kakkuvuuan pohjalle. Paperi pitää mutaisen kakun kasassa, kun siirrät sen kakkuvuuasta tarjoilualustalle. Jos et saa paperia pois alta, niin eipä tuo makuun vaikuta ;).


Resepti ja ohjeet


Valkosuklaa mutakakku


Uuni: 200 astetta


4 munaa
1 dl sokeria

2,5 dl maissitärkkelystä (tai gluteenitonta jauhoseosta)
2 tl leivinjauhetta

200 g voita tai margariinia
puolikkaan sitruunan kuori raastettuna
150 g valkosuklaata


  • Sulata rasva kattilassa ja ota kattila pois liedeltä. Lisää pilkottu valkosuklaa ja raastettu sitruunan kuori. Sekoita, kunnes valkosuklaa on sulanut. Jätä seos jäähtymään.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään.
  • Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Lisää kuivat aineet ja sekoita varoen.
  • Lisää rasva-suklaaseos. sekoita varoen ja koeta säilyttää taikinan kuohkeus. 
  • Kaada taikina voideltuun halkaisijaltaan 24 cm irtopohjavuokaan (paperi pohjalle!) ja paista uunin alimmalla tasolla n.20 min. Varo paistamasta liikaa. Omaan makuuni on parempi "liian mutainen" kakku kuin kypsäksi paistunut kakku. 
  • Anna kakun jähmettyä vuuassaan ainakin tunti ennen tarjoilua. Kakku kypsyy vuuan tuomassa jälkilämmössä vielä lisää, joten älä turhaa pelästy hyllyvää kakkua kun otat sen uunista :).


Kuorrutus ja koristelu


2,5 dl Flora kuohua
puolikkaan sitruunan kuori
0,5 tl vaniljauutetta
1 rkl sokeria

0,5 litraa tuoreita mansikoita
sitruunamelissaa

  • Vatkaa Flora kuohu löysäksi vaahdoksi.
  • Lisää raastetun sitruunan kuori, vaniljauute ja sokeri.
  • Vatkaa napakaksi vaahdoksi ja lusikoi kakun päälle.
  • Lisää päälle pilkotut mansikat ja sitruunamelissan lehtiä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti